درمان آسيب هاي وارده به ستون فقرات

درمان آسيب هاي وارده به ستون فقرات



درباره درمان ضايعه نخاعي بايد بگوييم كه روش هاي زيادي در دست تحقيق و بررسي توسط پزشكان و دانشمندان است. امروزه با پيشرفت هايي كه در زمينه پزشكي بوجود آمده است هيچ درماني غير قابل حل ميباشد.  در درمان ضايعه نخاعي ابتدا تغييراتي اساسي در عملكردهاي بدن بوجود مي آورند.به‌هرحال، تيم درماني به فرد آسيب ديده كمك مي‌كنند تا روش‌هاي موردنياز براي كاهش و كم كردن تغييرات ناشي از ضايعه نخاعي را به كار بگيريد.و كم كم و به مرور زمان فرد آسيب ديده بتواند به زندگي معمولي خود برگردد.در ادامه اين مقاله قصد داريم به  نقاطي در بدن كه معمولاً تحت تأثير ضايعات نخاعي قرار مي‌گيرند اشاره ايي مختصر داشته باشيم. 


  • مثانه


مثانه، ادرار كه از كليه‌ها وارد آن مي‌شود را ذخيره مي‌كند. ممكن است مغز قادر به كنترل مثانه نباشد زيرا انتقال‌دهنده‌هاي پيام يعني همان نخاع دچار آسيب‌ديدگي شده‌است.تغييراتي كه در كنترل مثانه بوجود مي آيد احتمال بروز عفونت در مجراي ادرار را افزايش مي‌دهد. همچنين ممكن است اين مشكلات باعث عفونت كليه يا ايجاد سنگ كليه و سنگ مثانه نيز شود.


  • حس لامسه


با توجه به سطح و ميزان آسيب‌ديدگي عصبي ممكن است شما حس لامسه را در قسمتي از پوست يا كل بدن از دست بدهيد، بنابراين درصورتي‌كه پوست شما آسيب ببيند يا زير فشار، گرما و سرما قرار گيرد قادر نخواهد بود كه پيامي به مغز ارسال كند.


  • كنترل گردش خون


ضايعات نخاعي ممكن است باعث ايجاد اختلال در سيستم گردش خون شود كه اين اختلالات مي‌تواند  مشكلات زيادي را از پايين آمدن فشار خون تا تورم اندام‌هاي بدن بوجود آورد. اين تغييرات در سيستم گردش خون احتمال لخته شدن خون مانند  وريد عمقي يا آمبولي ريه را افزايش مي‌دهد.


  •  دستگاه تنفسي


ضايعات نخاعي ممكن است باعث ايجاد اختلالات تنفسي شود و درصورتي‌كه عضلات سينه و شكم نيز آسيب‌ديده باشند باعث سرفه شديد در فرد مي‌شود. اين‌ها شامل ديافراگم و عضلات ديواره قفسه سينه و عضلات شكم نيز مي‌شود.

جالب است بدانيد كه ميزان آسيب‌ديدگي عصبي، نوع مشكلات تنفسي را مشخص مي‌كند. اگر شما دچار ضايعات نخاع گردني شده باشيد احتمال ابتلا به التهاب ريه و مشكلات ديگر ريوي افزايش مي‌يابد.


  • تون عضلاني


برخي از افراد مبتلا به ضايعات نخاعي يك يا دو نوع مشكلات مرتبط با تون عضلاني را تجربه مي‌كنند انقباض يا حركت غيرارادي عضلات  يا نرم و شل شدن تون عضلاني نيز يكي ديگر از مشكلات ضايعه نخاعي ميباشد. 


  •  تناسب‌اندام


كاهش وزن و آسيب ديدن عضلات بلافاصله پس از آسيب‌ديدگي نخاعي ايجاد مي‌شوند. محدوديت‌هاي حركتي باعث ايجاد سبك زندگي بدون تحرك شده و احتمال چاقي، ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي و ديابت را در بين افراد افزايش مي‌دهد.


  • سلامت جنسي


از نظر جنسي، ممكن است توانايي باروري و عملكردهاي جنسي در اثر ضايعات نخاعي تحت تأثير قرار گيرد. مردان ممكن است مشكلاتي در نعوظ و انزال پيدا كنند و در زنان نيز ممكن است تغييراتي در ترشحات واژن ايجاد شود.


  • درد


برخي از مردم دچار درد در عضلات يا مفاصل شده كه ناشي از استفاده بيش‌ازحد از برخي گروه‌هاي عضلات است. درد عصبي كه به آن نوروپاتي گفته مي‌شود نيز ممكن است پس از ضايعات نخاعي ايجاد شود به‌خصوص در افرادي كه دچار آسيب‌ديدگي‌هاي ناقص شده‌اند.


  • افسردگي


روبرو شدن با تغييرات و درد ناشي از ضايعات نخاعي و زندگي با اين عوارض باعث ايجاد افسردگي در فرد مي‌شود.

در بخش اورژانس، پزشك با بررسي‌هاي دقيق قادر به رد و يا تاييد آسيب‌ديدگي نخاعي خواهد بود، آزمايش‌هايي براي مشخص كردن وضعيت حسي و حركتي و برخي از پرسش‌ها در مورد تصادف نيز توسط  او انجام مي‌شود.

اما اگر فرد آسيب‌ديده از گردن درد شكايت داشته باشد و هوشياري كامل نداشته باشند يا علائم مشخص و معلوم، مرتبط با ضايعات نخاعي داشته باشند بايد آزمايش‌هاي فوري تشخيصي انجام شود.

درباره آزمايشات ضايعه نخاعي بايد بگوييم كه ، اسكن توموگرافي كامپيوتري يا سي تي اسكن، عكس‌برداري به‌وسيله اشعه ايكس، تصويربرداري رزونانس مغناطيسي

را ميتوان انجام داد.

درباره معاينات نخاعي هم اين نكته را بايد متذكر شويم كه چند روز پس از آسيب‌ديدگي، زماني كه تورم‌ها از بين رفتند، پزشك معاينات نورولوژيكي را انجام مي‌دهد تا سطح و ميزان آسيب‌ديدگي را مشخص كند. اين آزمايش‌ها شامل تست قدرت عضلات و توانايي‌هاي حسي با لمس آرام و سوزن مي‌شود.

متاسفانه، در حال حاضر روشي براي درمان ضايعات نخاعي وجود ندارد. به‌هرحال، محققان در حال بررسي و تحقيق در مورد روش‌هاي درماني جديد شامل پروتزها و داروها هستند كه ممكن است بازسازي سلول‌هاي عصبي را ارتقا داده يا عملكرد عصب‌هاي باقي‌مانده پس از آسيب‌ديدگي را بهبود بخشند.

امروزه درمان ضايعات نخاعي بر جلوگيري از بروز حوادث و توانمندسازي افراد مبتلا براي بازگشت به زندگي فعال و روزمره تأكيد دارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.